Purtarea si alegerea marimii inelelor

Pentru ca stiu cat de grea poate fii alegerea unui inel, am venit in sprijinul tau cu un articol care te va ajuta sa aflii semnificatia purtarii inelelor si iti va oferi sfaturi in alegerea marimii potrivite.

PE CE DEGET ALEGEM SA PURTAM INELELE?

Inelul din aur este un accesoriu deosebit pe care il porti purta atat la ocaziile speciale cat si in zilele obisnuite. Designul inelelor a evoluat odata cu trecerea timpului, semnificatia purtarii lor adaptandu-se fiecarei epoci prin care au trecut.

 Cele mai cunoscute inele ale timpurilor noastre, sunt inelele de logodna, a caror semnificatie a devenit simbol al iubirii. Reprezentand o uniune a doua suflete spre vesnicie, casatoria este marcata de inelul de logodna, iar mai apoi de verighete, ambele purtandu-se pe degetul inelar. Inca din antichitate, degetul inelar a fost ales ca purtator al inelelor ce marcheaza casatoria, spunandu-se ca prin acesta trece drumul catre inima.

Cum stim cu totii semnificatia purtarii inelelor de degetul inelar, haideti sa acordam putina atentie si celorlalte degete.

Degetul mic, desi denumirea il recomanda ca fiind fragil, este un deget cu o puternica semnificatie,persoanele care aleg sa poarte inele pe degetul mic fiind persoane intuitive, inteligente si persuasive.

Degetul mijlociu, pozitionat pe centru, simbolizeaza echilibrul, astfel ca o persoana care il va alege pentru a purta un inel pe el, va fi identificata ca fiind o persoana increzatoare in propriile puteri.Pentru degetul mijlociu sunt recomandate inelele statement, piese masive care sa te reprezinte.

Accesorizarea degetului aratator cu un inel, a devenit de-a lungul timpului un simbol al persoanelor puternice, persoane mandre si cu puternice functii de conducere. Atunci cand simti ca ai nevoie de un plus de incredere, alege un inel pentru degetul aratator si reusitele nu vor inceta sa apara.

Purtarea inelelor pe degetul mare reflecta dorinta de autoafirmare, atat la sexul feminim cat si la cel masculin. Reflecta caractere impunatoare,directe si pro-active si care sunt orientate spre rezultate.

Toate degetele au o insemnatate deosebita asa ca alege cu grija pe care dintre ele doresti sa-l accesorizezi cu un inel.Acum ca stim semnificatia purtarii inelelor pe fiecare deget in parte, iti voi lasa si un mic ghid care te va ajuta in alegerea marimii potrivite.

CUM SA ALEGI MARIMEA POTRIVITA LA INEL ?

Primul pas este sa alegi perioada potrivita a zilei pentru a face masuratorile. Daca vrei sa te asiguri ca inelul nu te va strange, iti recomand sa faci masuratorile seara, cand cel mai probabil degetele vor fi putin umflate datorita dilatarii vaselor sanguine si nu uita sa tii cont si de variatiile de temperatura care la fel pot influenta circumferinta degetelor.

Cum masuram?

Cu ajutorul unui fir de ata, sau al unei panglici cuprinzi diametrul degetulul iar apoi folosindu-te de un marker traseaza capetele de inceput si sfarsit. Masoara aceasta distanta cu ajutorul unei rigle sau orice alt instrument de masurat si va reiesi diametrul degetului, implicit diametrul inelului.

Daca esti barbat si nu stii ce marime sa alegi la inel fara a te da de gol, ai posibilitatea sa ii afli marimea degetului cu ajutorul unui inel mai vechi. Tot cu ajutorul unei rigle sau al unui alt instrument de masurare, masoara diametrul interior si astfel vei afla marimea potrivita. Pentru a te ajuta iti las o poza mai jos:

Tabelul urmator te va ajuta sa stabileste marimea potrivita, fie in functie de circumferinta degetului fie in functie de diametrul unui alt inel.

Ca tip and tricks iti recomand sa nu uiti ca degetele de la mana dreapta pot fi mai groase decat cele de la mana stanga, astfel ca marimile pentru acelasi deget de la maini diferite pot varia.

Daca intentionezi sa cumperi un inel cu banda ingusta, iar degetul tau este foarte subtire la baza si nu ai nodurile foarte pronuntate, ar trebui sa iei un inel cu o jumatate de marime mai mic, insa asigura-te ca va aluneca peste nodul degetului in ambele sensuri.

Daca nu esti sigur 100% de marime si crezi ca va fi nevoie de o modificare ulterioara a inelului, alege un model cat mai simplu. Bijutierul nostru din atelier va fi incantat sa te ajute.

Si nu uita,pentru un rezultat cat mai precis repeta masuratorile de cel putin 2-3 ori pentru a te asigura ca ai stabilit marimea corecta.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ×