Ce bijuterii îi poți achiziționa copilului tău?

Ce bijuterii îi poți achiziționa copilului tău?

Tot mai mulți părinți le fac celor mici cadouri însemnând bijuterii, care le pun în valoare inocența, creativitatea și delicatețea. Atât online, cât și în magazine, oferta de bijuterii pentru copii s-a diversificat, satisfăcând părinții în căutare de prețuri accesibile. Totodată, această diversificare mai are ca scop și satisfacerea dorințelor copiilor, oferindu-le o gamă variată de bijuterii

În ciuda ofertei variate, înainte de achiziționare, evaluează cu atenție caracteristicile bijuteriei pentru copii. Nu te rezuma doar la preț, ci, mai degrabă, alege siguranța. De fapt, asta face diferența dintre o bijuterie calitativă și una care îi poate dăuna copilului.

La ce ar trebui să fie atenți părinții?

Marile magazine s-au adaptat trendurilor în materie de bijuterii pentru copii, având în ofertă game special destinate acestora. De la cercei pentru copii, la inele, brățări și pandantive cu personajele preferate din desenele animate, toate acestea vor fi pe placul celor mici.

Totuși, în momentul în care vrei să îi oferi un cadou de acest tip copilului tău trebuie să iei în calcul mai multe criterii, printre care:

  • Siguranța – primul și cel mai important criteriu care ar trebui să dicteze decizia de achiziție. Bijuteriile pentru copii trebuie să aibă sisteme de închidere sigure, adaptate vârstei copilului;
  • Metalul din care sunt realizate – multe dintre bijuteriile pentru copii pot conține și alte aliaje, care pot dăuna sănătății copilului;
  • Dimensiunea bijuteriei – bijuteria pentru copii trebuie aleasă în funcție de vârsta acestuia, pentru a nu fi prea grele, pentru a nu crea disconfort și nici răni în timpul purtării;
  • Certificatul de conformitate și garanție – este important ca bijuteria să fie achiziționată de la un magazin cunoscut, care oferă certificat de conformitate și de garanție.

Care sunt bijuteriile recomandate pentru copii?

Este foarte important să cumperi o bijuterie de calitate, din materiale care nu cauzează reacții alergice. Astfel, trebuie evitate modelele ce includ aliaje de nichel, bariu și cadmiu. Cea mai bună opțiune este reprezentată de aur, de diferite culori – alb, galben, roz, negru. Ca să te asiguri că bijuteria pentru copii nu conține metale dăunătoare este indicat să citești cu atenție eticheta produsului.

În cazul cerceilor pentru fetițe, de exemplu, trebuie acordată atenție sistemului de închidere, care trebuie să fie extrem de sigur. Spre exemplu, cerceii cu închidere cu filet sunt recomandați bebelușilor și nu fetițelor de peste 3 ani, deoarece se pot înțepa accidental. Totodată, cerceii aleși nu trebuie să fie prea grei, pentru a evita disconfortul din timpul purtării. 

În ceea ce privește lănțișoarele, recomandate sunt modelele cubice, dat fiind că nu au părți care pot zgâria pielea fină a copilului. În același timp, sunt și foarte rezistente. Acestea sunt potrivite și pentru a amplasa un pandantiv, atât în cazul fetițelor, cât și al băieților. 

În ceea ce privește brățara, recomandate sunt cele special create pentru copii, subțiri și fine. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să măsori încheietura copilului, pentru a te asigura că modelul achiziționat nu va fi nici prea mare, nici prea mic.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ×