Criterii de care să ții cont când îi cumperi copilului o pereche de cercei

Ești gata să-i faci copilului tău găuri în urechi? Cauți o pereche de cercei de calitate, însă gama diversificată de modele te pune în dificultate? În calitate de părinte, nu doar procesul de piercing este important, cât și modelul și materialul din care sunt realizați cerceii. 

Trebuie să ai în vedere ca cerceii să fie potriviți vârstei și să nu creeze disconfort. Astfel, nu este important să te uiți doar la formă și culoare, ci trebuie să te concentrezi și asupra caracteristicilor și a materialului folosit în crearea lor.

Cerceii de bebeluș sunt identici cu cei pentru adulți?

Spre deosebire de cei pentru adulți, cerceii de bebeluși sunt mai ușori, fiind special creați pentru urechile lor mici. Totodată, sunt prevăzuți și cu închizători speciale, pentru o fixare în lobul urechii cât mai sigură.

În cazul în care un bebeluș ar purta cercei pentru adulți aceștia ar simți un disconfort major, dat fiind că urechile ar fi trase în jos din cauza greutății. De asemenea, cerceii pentru adulți s-ar putea desprinde de lobul urechii și ar putea fi pierduți mai repede. Iar copiii sub vârsta de 3 ani ar trebui supravegheați permanent, deoarece pot înghiți piesele mici.

La ce ar trebui să acorzi importanță atunci când alegi o pereche de cercei pentru copii?

Sunt 3 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când cumperi o pereche de cercei pentru copii: materialul din care sunt creați (trebuie să fie hipoalergenic), dimensiunea (să fie mici și ușori) și design-ul. 

Dincolo de aceste considerente sunt și alte criterii de care să ții cont în procesul de achiziție:

Siguranța și comoditatea la purtare

Este foarte important să alegi modele de cercei care să nu rănească și nici să fie prea grei, astfel încât să deformeze lobul urechii. De cele mai multe ori, cerceii pentru copii realizați din materiale de slabă calitate pot provoca alergii, răni sau chiar prurit. Cu cât cerceii sunt mai ușori și mai comozi, prevăzuți cu sisteme de prindere speciale, cu atât micuța ta va fi încântată să îi poarte.

Cerceii de bebeluși nu sunt potriviți pentru fetițele de peste 3 ani

Pe măsură ce copilul crește, și lobul urechii se dezvoltă, iar astfel crește distanța dintre gaură și partea de jos a lobului urechii. Tortița rămâne mică, iar asta conduce la turtirea lobului urechii. 

Spre exemplu, cerceii cu tije și filet nu mai pot fi purtați de fetițe mai mari pentru că lungimea acesteia trebuie să fie adecvată vârstei. Când tija este prea mică, căpăcelul din spate strânge foarte tare lobul urechii.

Fiecare etapă de vârstă are propria bijuterie. Modelele de bebeluși nu o mai încântă, acum începe perioada în care învata și își formează propria personalitate. Design-ul trebuie să fie adaptat formei cerceilor și nu invers. Astfel, în cazul bijuteriilor pentru bebeluși și copii este important să alegi o formă care nu agață sau zgârie. 

Optează întotdeauna pentru aur

Pe piață sunt disponibile o mulțime de modele din argint sau din aur cu titlu de metal pretios mai slab (de exemplu 9K si 12K), de aceea trebuie să fii atentă la metalele alergene din compoziție. Recomandarea dermatologilor este să optezi pentru modele 14K sau 18K, achiziționați de la magazine cunoscute, care eliberează certificat de garanție și proveniență și în care este trecută compoziția materialelor.

Sistemul de prindere

În ceea ce privește cerceii pentru copii, sistemul de prindere (sau tipul de închizătoare) este cel mai important. Cele mai cunoscute sunt prinderile sub formă de tortiță sau cu tijă, filet și căpăcel rotund. 

Cerceii cu șurub sunt cei mai siguri pentru bebeluși – partea din față stă pe lobul urechii, iar pe tijă este înșurubat căpăcelul de protecție. Sunt cei mai siguri, dat fiind că cea mică nu va putea să îi dea jos de una singură. Totuși, este indicat să verifici constant dacă aceștia sunt bine prinși.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ×