De ce să îți achizitionezi bijuterii din aur?

bijuterii din aur

Calitate, nu cantitate este o sintagmă des întâlnită în viețile românilor care vor să se bucure de orice produs vreme îndelungată.

În cazul femeilor, această regulă se aplică atât în cazul hainelor și pantofilor, cât mai ales al bijuteriilor, mai exact atunci când vine vorba despre bijuterii din aur.

Sunt o mulțime de piese vestimentare, bijuterii și accesorii care sunt un must-have pentru doamnele și domnișoarele pasionate de modă.

De aceea este indicat să optezi, întotdeauna pentru calitate. Deși prețul acestor obiecte este mai mare, privește-le că pe o investiție pe termen lung.

De ce merită să investești în bijuterii din aur?

Spre deosebire de alte investiții, investiția în bijuterii din aur este extrem de profitabilă pe termen lung. În fiecare an prețul gramului de aur crește, ceea ce îți va da un plus de încredere că ai făcut alegerea corectă. 

În plus, când achiziționezi bijuterii, indiferent că vorbim de inele, brățări din aur pentru femei, cercei, lănțișoare etc., caută modelele ușor de asortat cu mai multe piese vestimentare și pe care să le poți purta zi de zi.

Astfel, nu doar că investiția va fi profitabilă, dar te vei bucura și de o mulțime de avantaje de ordin estetic, care vor atrage toate privirile.

2 tipuri de bijuterii în care să investești

Prima pe lista este o bijuterie cu diamante. Sunt o mulțime de modele la modă, cu diamante mai mici sau mai mari, pentru toate buzunarele. În plus, o bijuterie cu diamante nu se va demoda niciodată, fiind mereu o apariție elegantă și rafinată.

Cea de-a doua bijuterie care nu trebuie să îți lipsească este colierul cu perle. Perlele vor rămâne mereu în lumina reflectoarelor, putând fi purtate atât în cazul ținutelor clasice, cât și al celor moderne, alături de alte bijuterii din aur sau argint.

Trebuie menționat faptul că perlele sunt simbol al unei femei sofisticate, așa cum spunea Coco Chanel.

De ce aurul nu se va devaloriza niciodată?

Aurul este cel mai iubit metal, încă din Antichitate. Acesta reprezintă un simbol al bogăției și al valorii, iar oamenii sunt strâns legați de acest tip de metal.

Tocmai din acest motiv, investiția în bijuterii din aur niciodată nu se va devaloriza. 

Totodată, iată și câteva avantaje de care te bucuri pe viitor din moment ce investești într-o bijuterie din aur:

  • Aurul este ușor de revalorificat – astfel, la nevoie, le poți revinde sau schimba cu alte modele de bijuterii, mai actuale. Le poți folosi și drept garanție pentru anumite împrumuturi. Foarte căutate sunt lingourile din aur, de 24 de karate, ce îți oferă riscuri minime și avantaje maxime.

  • Bijuteriile din aur îți vor pune mereu în valoare ținutele – bijuteriile din aur pot fi purtate drept podoabe, dincolo de valoarea lor financiară. Pot fi folosite, cu ușurință, pentru a pune în valoare ținutele elegante sau moderne, chiar ale marilor creatori de modă.

  • Cererea este mai mare ca oferta – bijuteriile sunt la mare căutare, de cele mai multe ori cererea depășește oferta. Oamenii au devenit tot mai interesați de modele unicat, care cresc în valoare prin manoperă, vechime și istorie.

  • Bijuteriile din aur au o valoare constantă – un alt lucru care trebuie menționat este acela că bijuteriile din aur își păstrează valoarea, chiar și după zeci de ani. Mai ales dacă discutăm despre bijuterii create în stilurile art nouveau, baroc, victorian etc.
 •  
  • Bijuteriile pot fi transmise din generație în generație – piesele de bijuterii vechi, încărcate cu istorie, pot deveni bijuterii de familie. Dincolo de amintire, acestea funcționează și ca element de siguranță financiară.

Concluzie

În concluzie, investiția în bijuterii din aur rămâne una dintre cele mai sigure și profitabile pe termen lung.

Aurul este un simbol al valorii încă din antichitate și își păstrează mereu prețul ridicat datorită cererii permanente din partea iubitorilor de frumos.

În plus, diamantele și perlele sunt două opțiuni care nu se demodează niciodată.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ×