Pe ce mână se poartă brățările?


Orice femeie care pune accent pe felul cum arată știe cât de importante sunt bijuteriile pentru a-și contura stilul vestimentar și personalitatea. O bijuterie atent aleasă schimbă radical imaginea oricărei femei, însă doar dacă sunt atent alese. Chiar Jackie Kennedy spunea că nu este vorba despre ceea ce porți, ci cum alegi să le porți.

Orice bijuterie este frumoasă în felul ei, câtă vreme este purtată corect, astfel încât să îi scoată purtătoarei personalitatea în evidență. Sunt o mulțime de bijuterii atrăgătoare pentru femei, însă astăzi ne vom opri asupra uneia singure: brățara. 

Cum alegi brățara potrivită – reguli de stil

Brățările sunt primele bijuterii pe care oamenii le-au purtat, primele datări fiind chiar de pe vremea Egiptului Antic. Nu doar femeile purtau brățările, ci și bărbații, ca simbol al apartenenței la un trib. 

În mod cert emoțiile și semnificațiile brățărilor transmit nu doar eleganță, cât și senzualitate și feminitate, singurele capabile să aducă o notă personală oricărei ținute. Indiferent de materialul din care sunt realizate brățările de damă, ca să faci alegerea potrivită trebuie să îți măsori încheietura. Folosindu-te de degetul mare și de cel arătător vei stabili dimensiunea potrivită. Astfel, dacă încheieturile se ating ai nevoie de o brățară de mici dimensiuni; dacă vârfurile degetelor creează un spațiu mai mare ai nevoie de brățări din aur pentru femei mai robuste.

Pe ce mână se poartă brățara?

Nu există o regulă care spune concret pe ce mână se poartă brățara, câtă vreme te simți confortabil. Decizia îți aparține, însă sunt anumite situații în care trebuie să ții cont de ținuta vestimentară, ocazia și mână pe care porți ceasul.

Poartă brățara pe mâna dreaptă

Se consideră că dreapta este mâna dominantă. Dacă porți o singură brățară este indicat să o pui pe încheietura dreaptă, dat fiind că iese în evidență atunci când vorbești la telefon, scrii sau gesticulezi. 

Când porți o brățară ia în calcul mâneca bluzei 

Oricât de frumoasă, specială sau cu valoare sentimentală ar fi brățara, atunci când o porți trebuie să iei în calcul bluza pe care o porți. Dacă ai o brățară specială subțire, o bună soluție pentru a o pune în valoare este cu ajutorul unei bluze cu mâneci ¾ sau cu manșete înguste, care să îți lase la vedere încheietura. Dacă intenționezi să porți mai multe brățări, o bună opțiune este să porți bluze cu mânecă scurtă sau tricouri.

Pune în practică regula echilibrului

Specialiștii în modă susțin că există o regulă nescrisă a echilibrului, conform căreia bijuteriile nu trebuie să fie prea multe pe o singură mână. Doar că și accesorizarea pe ambele mâini trebuie să se facă ținând cont de niște reguli – brățările trebuie să aibă aceeași culoare cu tonurile vestimentare.

În principiu, dacă porți mai multe brățări pune-le pe mâna stângă și nu amesteca stilurile. De asemenea, ține cont de materialul și mărimea brățărilor. Când alegi să porți mai multe brățări este indicat să le plasezi pe încheietura stângă, astfel încât să nu te incomodeze. 

Ceas și brățară la aceeași mână?

Ceasul este un accesoriu vestimentar care poate interfera cu purtarea brățării. Ghidul standard menționează că ceasul se poartă pe mâna dominantă, dar se poate adăuga o brățără simplă pentru a comunica seriozitate și claritate. Dacă alegi piese simple se pot purta împreună cu ceasul, atâta timp cât acestea se potrivesc ca stil și design.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ×